Wednesday, November 24, 2010

my dreams.

assalamualaikum.:))

sorry because x update.line internet problem.tak tau la kenape.time orang nak rajin2 update.die buat hal lak.memang aku marah la..:((
ok..x baik marah2.nanti cepat kedut2.ok2.smile..:)

ok. berhubung dengan tajok entry di atas. aku dengan berbesau hati nak bagitau u all. pasal 'my dream'..bile di translate impian aku.heeee.. actually tak tau nak cakap ape.tapi aku rase ni entry yang ok la kot untuk yang baru2 nk berbelog ni..like me.hihihi..

i like!
ok2.jangan nak start mengepet.kite  mula kan.
impian ni untuk diri sendiri, parents, family, the love one.:))

1) nak rumah yang superb wonderful!


cantik tak? tapi tak la 'superb' pun kan.hahaha..actually, aku suke yang simple,privasi, damai2 gitu..:)).sedap mate memandang.kalau ni betol2 la rumah aku.jempot la ye datang time raye nanti.hahaha..berangan je kau...


ni pulak rumah mama dgn ayah. sebab nye. diorang ni mmg suke sangat2 suasana kampung. kate nye, tak rimas. boleh berkebun. boleh bela ayam n segala macam binatang nak dibelanya. haha..

2) nak jadi accountant.
Dulu mase kecik2. nak jadi doktor. tah kenape nak jadi doktor..maybe tu je kerja yang aku tau selain polis, tentera, bomba and cikgu kot. huhu.. tapi bile da besau gedabak ni.. nak la jadi accountant. aku tak penah terpikir pun nak jadi accountant tau tak? bermula nya kisah nak jadi accountant ni, bile aku da masuk uitm la. 
cerita die camni.mase kat sekolah menengah..aku amik science stream *btol x aku eja?
then..result tak gempak.apply 1st intake upu x dapat. aku dapat tawaran KPTM KL. kos dip acc under uitm. pastu da macam fall in love lak dengan acc ni. even aku memang tak paham satu menatang pun ape die aja.hahaha
sambil2 tu.aku apply 2nd intake UiTM. then..aku dapat.so, my journey began from that day.

so,here i am. bac in acc. hope lulus dengan cemerlang la. nak jadi accountant kan.

3) nak kereta canggih2.
nak kereta ape ek yg canggih? dulu kann.aku selalu berangan nak kete yang boleh terbang2 macam dalam cite org putih tu.ape ek?lupe la.hahaha..klas tau kalau betol2 ade.
maybe macam ni kot

*hahaha.banyak asap je ha.

tapi suke kereta yang comel2 je.macam ni kot


haha.ini aku masok je boleh la weh.hahaha..tak pun. nak yang lagi kiut. amek ni..


haa..ni bukan nak cakap pe la.letak punggung je da ranap da..hahaha..

tu je la weh. penat dah. so, in conclusion nye. untuk mencapai segala impian di atas. tidak la sesusah mane jika diiringi dengan doa+usaha+tawakal. hehehe.ayat wajib cikgu2 time sekolah.:)
*hope the day will come. it is not for me.it for my family too.

-segala gambau2 di atas adalah dari google. tq2. 


1 comment:

  1. hope ur dreams wil come truee dear..:))
    aminnnnnn

    ReplyDelete